CodeWeek a Harrerban!

Iskolánk idén először vett részt az európai Kódolás Hete programsorozatában. Ennek első mozzanataként a 3. c osztály megformázta a G betűt, mellyel csatlakozott a Code Week flashmobhoz. Az első héten az alsósok és a felsősök is jártak a Logiscool óbudai iskolájában, ahol a programozás alapjaival ismerkedtek meg. A hét csúcspontja a Családi nap volt, ahol a kisebbek és az óvodás testvérek Bee-bot és Blue-bot méhecskéket programozhattak, valamint egyszerű történetet kódoltak a Scratch Junior programmal, a kézműveskedni vágyók a Sakkpalota program bábuit készíthették el. A felsősök közben a Scratch2-vel ismerkedtek, és a Fő téren sakkozhattak.

 

A második héten a 3.c osztályé volt a főszerep. A különböző tanítási órákon jelentek meg az egyszerű kódolások: matematika órán kerek tízesekkel végeztek a gyerekek műveleteket, nyelvtan órán a mondatfajtákat gyakorolták. Olvasás órán a mese szereplőit kellett a kupak méhecskének sorban meglátogatnia, környezetismeret órán a fő- és mellékvilágtájak gyakorlásaként egyszerű ábrákat rajzoltak. Technika órán mindenki elkészíthette saját Cody Roby pályáját és kártyáit. Rajz órán új pályaelemeket rajzoltak a méhecske programozásához. A tehetséggondozás foglalkozáson pedig a Blue-bot méhecskék irányítását gyakorolhatták a tabletekkel, valamint a Lighbot programmal ismerkedtek.

 

Zárásként a tanító néni részt vett a Nagy Nemzetközi Kódvadászaton, hogy tavasszal a DTH-en az egész iskola játszhasson egy saját készítésű pályán.

Képek