Kapcsolat       Kezdõlap   


Gépírás tanfolyam Harreres diákoknak

 

Miért jó megtanulni 10 ujjal gépelni? A cikk második feléből kiderül!

 

Tanfolyam menete / Délután a Harrerben

A tanfolyam megszervezése még folyamatban van. A lehetőségek szerint a gépírás tanfolyamot szeretnénk a többi szakkörhöz hasonlóan megszervezni: ingyenesen, az iskola tanáraival, a délelőtti tanórák után, esetleg első óra előtt,  az informatika tanteremben.

Amennyiben ez nem sikerül, szóba jöhet az iskolai képzéstől független, fizetős tanfolyamként, közösségi szervezésben, amelyhez az iskola a tantermet biztosítja.

Az első tanfolyam indulását 2013. szeptembertől tervezzük.

 

Életkor: 9-15 éves korig

A kezednek el kell érnie egy bizonyos méretet, ahhoz, hogy a billentyűket gond nélkül elérd, ez 9-10 éves kor körül van. Egyéni különbségek persze lehetnek.

 

 

Várjuk diákok és szülők kérdéseit, ötleteit a tanfolyammal kapcsolatban e-mailben!

Ha bármilyen kérdése(d) vagy ötlete(d) van írj(on) az alábbi e-mailre:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


üdvözlettel: A szervezők


.......................................................................................................................................................

 

Miért jó 10 ujjal gépelni, ahogy az amerikai filmekben a tiniket látod?

 

Szeretnél túllépni a bézánós 2, 4 vagy X ujjas módszeren, amit, bár biztosan egész gyorsan csinálsz, de mi ez ahhoz képest, ahogy tíz ujjal, a képernyőről le sem nézve tudnál elérni?

Első osztályos korodban az első és legfontosabb dolog volt, hogy megtanultál olvasni és írni. Természetesnek veszed, hogy tudsz írni. Ehhez képest nem furcsa, hogy gépen írni senki nem tanított, és magadnak kellett kitalálnod valami saját "gépírás" technikát? Magyarországon erre még nincs kialakult rendszer, de a Harrerben szeretnénk az élen járni, és lehetővé tenni, hogy megszerezd ezt a nélkülözhetetlen alaptudást.  

Ha úgy gondolod, nem akarsz többé félanalfabéta lenni, jelentkezz majd gépírás tanfolyamunkra! Figyeld a híreket erről!

Nézz "világ leggyorsabbja" közeli gépelést! >>
Nézz gépírás gyorsasági versenyt az USA-ból (2:00-tól érdekes) >>

 

2-3 hónap alatt megtanulhatsz tíz ujjal, folyamatosan gépelni, ha pedig el kezded alkalmazni, már magadtól fejlődsz tovább. Megtanulod egy életre.

 

Mi hasznom, hogy megtanuljak 10 ujjal gépelni, mikor egész gyorsan gépelek a 2 ujjal is?

Az is megtanulhat fönnmaradni a vízen, akit sohasem tanítottak úszótanfolyamon úszni. De hogyan bírná a versenyt azokkal, akiknek egyszer szépen elmagyarázták, megtanították a legeredményesebb technikát? A 10 ujjal gépelés egy új szint a számítógépes írásban. Ha 10 ujjal gépelsz, azt jelenti, írás közben nem kell lenézned az ujjaidra, ha szöveget másolsz, akkor még a monitorra sem, elég csak a másolandó szöveget nézned, a betűk meg szinte maguktól pattognak föl a monitorra. Mondani sem kell, hogy a sebessége ennek drámaian nagyobb, mint ha a szemed állandóan le-föl pásztázik a képernyő és a billentyűzet között. Ennek a sebességnek pedig meg lesz az eredménye a facebookozásban, az e-mailezésben, és később bármilyen irodai munkában.

 

Szülőknek

 

Kedves Szülők!

A gépírás a mai világban ugyanolyan alapvető tudás, mint az, hogy tudunk kézzel írni és olvasni. Az USA egyes államaiban már nem kötelező a kézírást tanítani, csak gépírást tanulnak az alsós osztályokban. Ez persze túlzás, de azt jól mutatja, mennyire alapvető ma, hogy egy iskolás tanuljon meg rendesen gépen írni. A munkahelyeken ez előny lesz a gyermekének. Gyorsabban tudja a munkáját végezni. Könnyebben fölveszik bármilyen szellemi, irodai munkát igénylő állásra.

Ezt a hiányt gyermeke kényelmesen és még időben pótolhatja az iskolán belüli délutáni tanfolyammal.

Küldje el kérdéseit, és figyelje a tanfolyamról szóló híreinket a weboldalon!