Rendhagyó fizikaóra a megújuló energiaforrásokról

 

 

 

A Magyar Villamos Művek Energia 2.0 kampányának keretén belül szabadtéri tanteremmé alakult a budapesti Erzsébet tér egy része. Németh Lajos meteorológus óbudai általános iskolásoknak tartott előadást a megújuló energiaforrásokról és a hasznosításukhoz szükséges időjárási viszonyokról.

 

A Magyar Villamos Művek március 5-én indította útnak Energia 2.0 elnevezésű programját, amellyel az Európai Unió energetikai célkitűzéseit kívánja népszerűsíteni. Magyarország legnagyobb nemzeti energetikai vállalatcsoportja szerint az uniós célkitűzések teljesüléséhez újszerű gondolkodásmódra van szükség, melyhez elengedhetetlen a felnövekvő generációval történő kommunikáció. Ezért született meg az alternatív fizikaóra gondolata, melynek keretében óbudai általános iskolásoknak nyílt lehetőségük a megújuló energiaforrások alapos megismerésére. Az Erzsébet téri energia téren ugyanis Németh Lajos meteorológus beszélt a megújuló energiaforrások természetéről, hasznosításukhoz szükséges időjárási viszonyokról.

 

 

fizikaora

 

További képek

 

A diákok az energia téren kiállított különleges eszközöket is kipróbálhatták, Németh Lajos előadását követően örömmel vették birtokba a mobiltöltős kerékpárokat és napelemes játékokat. Hatalmas tömeg gyűlt össze a megújuló energiaforrásokat bemutató energia tér üvegpavilonjában is, ahol az iskolások biciklivel hajtott autóversenypályán mérhették össze ügyességüket.

 

„Csoportunk elkötelezett a környezetkímélő energiafelhasználás, a fenntartható fejlődés iránt, és hiszünk az élő párbeszédben, amit a legideálisabb már az általános iskolásoknál elkezdeni. Mivel az MVM Csoport igyekszik aktívan részt venni a székháznak helyet adó kerület életében, óbudai általános iskolásokat invitáltunk meg a rendhagyó fizikaórára - ám reméljük, hogy mások is kedvet kapnak a megújuló energiaforrások közelebbi megismeréséhez” – tette hozzá Felkai György, az MVM csoport kommunikációs igazgatója.