Informatika ECDL program

 
A 2009/10-es tanévtől az Önkormányzat anyagi támogatásával egy informatikai képzési programot indítottunk el, melynek célkitűzése, hogy a kerületi iskolákban tanuló diákok többsége általános és középiskolai tanulmányai befejeztével megbízható számítógépes felhasználói ismeretekkel rendelkezzen.

 

 

kid_computer_small

Az Európai Számítógép-használói Jogosítvány
(European Computer Driving Licence, ECDL) egy népszerű, nemzetközileg elismert hivatalos minősítés az alapvető számítógépes felhasználói tudásról.

 

A program során a diákok által megszerezhető nemzetközi EDCL Start bizonyítvány igazolja, hogy a tanuló a számítógép-kezelés alapjaival, a szövegszerkesztés és bemutató készítés szakszerű módjával, valamint az Internet használat biztos és hatékony ismeretével rendelkezik.

 

Ez segíti a tanulókat későbbiekben a középfokú informatika érettségi követelmények sikeres teljesítésében, és később a munkaerő piacon is jobb pozíciót foglalhatnak el.

Ennek keretében önkormányzati forrásból finanszírozva a vizsgázók ingyenesen jutnak vizsgakártyához (ennek költsége 4.500.- Ft), csak a vizsgánkénti 1.500.- forint terheli a szülő pénztárcáját, ez négy alkalom átlagosan másfél-két évre elosztva.

A gyerekek oktatása, illetve vizsgára való felkészítése az iskolákban történik, a vizsgák szigorú minőségbiztosítási felügyelet melletti lebonyolítása pedig a KSZKI akkreditált vizsgatermében, illetve a Veres Péter Gimnáziumban, amely szintén minősített vizsgaközpont.

 

 

ECDL Magyarország honlapja >>