Sport foglalkozások a Harrerben

 

A Harrer sportpályáin és tornatermében délutánonként a Harrer DSE és külső egyesületek szerveznek edzéseket.

 

Sportfoglalkozások listája itt >>

 

 

A Harrer DSE tevékenységei

 

 

tornaterem06_320xA Harrer Diáksport Egyesület alapító okiratban felsorolt céljai:

  • Tagjainak rendszeres helyi sportolási, turisztikai és játék lehetőség biztosítása, intézmények közötti verseny és versenyzési lehetőség biztosítása, ilyen jellegű programok szervezése.
  • Állami és társadalmi erőforrások szervezése, az önkormányzati rendszeren keresztül a társadalmi tevékenységek kibontakoztatása, a demokratikus, közéleti magatartás szabályainak elsajátíttatása.
  • A tanulóifjúság széles rétegei számára vonzó foglalkozási formák, tanfolyamok, túrák, sportcsoportok szervezése.
  • Szabadidő- és versenysport művelése.

 

 

A fenti céloknak megfelelően diáksport Egyesületünk és az Óbudai Harrer Pál Általános Iskola között létrejött együttműködési szerződés értelmében a Harrer DSE biztosítja a mindennapos testedzést az iskola tanulói számára, mind tanórák keretében, mind  délutáni fakultatív sportfoglalkozásokon (röplabda, labdarúgás, gyermek torna, karate, falmászás).

Állandó és eredményes részt vevői vagyunk sportcsoportjainkkal a kerületi és budapesti diákolimpiáknak atlétika, úszás, kosárlabda, labdarúgás, mezei futás, vízi labda, asztalitenisz, röplabda, sakk, sí, cselgáncs, falmászás, hegyi kerékpár sportágakban. Röplabdás csoportjainkat szakszövetségi versenyrendszerben is versenyeztetjük.

A nem kiemelten tehetséges gyermekeknek is szervezünk programokat. Számukra rendezzük a tanévet végig kísérő házi bajnokságokat labdarúgás, asztalitenisz, floorball, sportágakban. Megrendezzük a Harrer napok sportprogramját, a Föld napi akadályversenyt valamint az Autómentes világnap helyi rendezvényét is.

Célunk, hogy diákjainkon keresztül szüleiket is bevonjuk sport programjainkba. Ennek érdekében rendezünk családi sport délelőttöket, közös kirándulásokat vagy gyalog, vagy kerékpáron, de az Ute kajak-kenu egyesülettel együtt működve még vízen is.

Az év elején sítáborba visszük sportolóinkat. Nyáron részt veszünk röplabdás diákjainkkal egy strandröplabda körversenyen, ezzel a nyár egészében elfoglaltságot biztosítottunk versenyzőinknek. „Sportolj Sóstón” nevű táborunkat a kerületben működő Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft.-vel együtt bonyolítjuk le. Kerékpáros vándortáborunkat a felső tagozatos korosztálynak szervezzük. A program jellegéből adódik, hogy a kerékpáros túra élményén túlmenően a részt vevők átéltik az együtt főzés, mosogatás, tábor építés örömeit. A táborozás során felmerülő nehézségeket legyőzve fejlődik a részt vevők problémamegoldó, konfliktustűrő, és alkalmazkodó készségük. Ezen programunk lebonyolításához igénybe vesszük a szülők hatékony segítségét is.

Sport napközeinket 5 napos turnusokkal tartjuk alsó tagozatosoknak. Ennek célja az úszás-, kajak-kenu oktatás valamint egyéb labdajátékok sokaságának kipróbálása. A Sport napközi segít az iskolában tanuló diákok szüleinek a nyári szünidőszervezés okozta nehézségek megkönnyítésében.