Gazdagító programok

Gazdagító programok

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége kiemelt TÁMOP-pályázata keretében Akkreditált Kiváló Tehetségpontként a „Gazdagító programpárok” projekt megvalósítására három pályázattal is sikeresen pályáztunk, az alábbiak szerint:

  • Gazdagító Programpárok I. (2013)
  • Gazdagító Programpárok II. (2013)
  • Challenge „A” (2015)

A „Gazdagító programpár” pályázat keretében az általános iskola felső tagozatos tanulói számára kívántunk egy komplex tehetséggondozó programot tervezni. A programpár tervezését megelőzően feltérképeztük a bevonni kívánt célcsoport jellemzőit: erősségeit és gyengeségeit. Az elemzés során körvonalaztuk érdeklődési területüket, tanulás iránti attitűdjeiket, tanulási motivációjuk egyes elemeit, szükségleteiket, értékpreferenciáikat. Programunk komplex módon, egymással összefüggve igyekezett támogatni a tehetséges gyerekek gazdagítását.

Területi versenyt Wonderful World Eco-Competition címmel szerveznek angol szakos kollégáink, nagyon népszerű ez a programunk.

Harrer Tehetségnapokon nagyon érdekes, kreatív programokat szervezünk, pl: közös szülő-diák-pedagógus lazító programok, játéknap…

Hálózatépítésünket szolgálta a Vermes Miklós Általános Iskola Tehetségponttal a közös játék, ők a sikeres gazdagító programjukat mutatták be nekünk, melynek címe: Együtt az óriásokkal. Mindkét intézményben a logikai-matematikai tehetséggondozás, a logikai fejlesztés, az intenzív gondolkodást igénylő játékok köré szerveződik.

A műhelybeszélgetéseink rendszeresek, melyek a folyamatos szakmai fejlődésünket szolgálják.